28/02/2001
Última actualització:  23:50

 

 

 


Joan Riera i Keith Peiris, dos nens prodigi de la xarxa
Joves i enginyosos
Netscape: el primer a navegar
Yahoo!: el buscador de l'èxit
Napster: la revolució de l'MP3
Els fenòmens espanyols
Els "babies" trepitgen fort
Joves i enginyosos
Els "babies" trepitgen fort
El que més sorprèn d'Internet és la capacitat que té per crear empresaris cada cop més joves, directius que encara no tenen la majoria d'edat, però ja tenen a càrrec seu empreses amb un futur brillant.

La millor mostra es pot trobar a Mallorca, on Joan Riera (15 anys) lidera diverses companyies amb què preveu facturar 300 milions l'any que ve i que han donat feina fins i tot als seus pares. Fa dos anys, i des de la seva habitació, va començar a dibuixar un imperi de què actualment formen part Babysoft.com, Listin.com, Islaweb.com i Webdivision.com.

Aquest imponent currículum sorprèn encara més quan se sap que amb només set anys, Joan Riera ja assistia a classes d'informàtica i amb 10 anys era l'alumne més jove d'un màster organitzat per Microsoft. Mentre no tingui 18 anys, Joan no pot administrar tot el que ha creat i, per tant, ha de delegar-ho en els seus pares, encara que les decisions les pren qui mana, és a dir, ell.

Un cas encara més sorprenent i que també ha atret l'interès dels mitjans de comunicació de tot el món és el de Keith Peiris, un nen canadenc de 12 anys que presideix Cyberteks Design, una empresa de disseny de webs. Amb només 11 anys, el precoç Keith ja era tot un expert en Flash i amo de l'empresa, i els responsables de Macromedia no van dubtar a fotografiar-se al seu costat per demostrar la facilitat amb què es pot treballar amb el seu programa. Peiris, però, s'ha guanyat a pols el respecte del sector i, fins i tot, del govern. Un dels seus últims compromisos és el d'acompanyar el primer ministre canadenc en una visita oficial a Beijing, Xangai i Hong-Kong.
Què passa amb els dimarts?
Cibernàrium: Vine a conèixer Internet!
Prepara els exàmens
No vagis per la vida sense carnet!
Do you parlare français, mein freünd?
Comerç electrònic jove
Com a casa..., enlloc!
Aprova el curs amb Internet
Busques feina?
Del carrer a Internet
Formació associativa
Ofertes de viatges per a estudiants
Bits sense edat
Servei voluntari europeu
De professió model
Fanzins universitaris